Forum Schulden

Het aantal huishoudens met schulden is vorig jaar fors gestegen. In 2010 meldden zich 80.000 huishoudens bij de schuldhulpverlening. Je bent dus niet de enige die op zoek is naar informatie over schulden, schuldhulp, schuldsaneringen of het omgaan met (weinig) geld.

Als je schulden hebt, denk je snel (door het taboe wat er nog steeds op ligt), dat je er alleen voor staat. Maar: De praktijk van alledag in "schuldenland" wijst uit dat heel wat nederlanders dagelijks worstelen met geldzorgen.Ongeacht hoe de geldproblemen ontstaan zijn, proberen ze er allemaal op hun eigen manier het beste van te maken.

Financiele problemen zijn geen schande, als je er actief iets aan wilt doen. Je moet alleen weten hoĆ©, op welke manier en waar je terecht kan voor betrouwbare en kostenloze hulp om eruit te komen. Zelf achterover leunen en het aan anderen overlaten is geen optie, maar wie zelf aan de slag wil om het beter te maken komt in Nederland best ver. Als je maar weet hoe.

Er zijn allerlei regelingen, wetten en instanties. Op zoek naar hulp of advies kun je door te googlen al veel informatie op verschillende sites vinden. Op ditblog kun je al het een en ander vinden. Maar ook op andere sites kun je veel vinden. Dat kan verwarrend zijn, voor iemand die een accuut probleem heeft. Voor up-to-date en betrouwbare informatie kun je meestal ook niet terecht bij familie of vrienden. Het is niet iets wat je snel bespreekt. Op een anoniem forum kan dat wel.

Zo is het lotgenoten forum ontstaan: een centrale plaats waar men terecht kan met vragen. Beantwoord door lotgenoten, geinteresseerden of beroepsmatig betrokken personen. Voor en door mensen die "in hetzelfde schuitje zitten". Wil je meelezen, meepraten, jouw vraag stellen of je verhaal kwijt.... lees meer ...>>

Als je een vraag hebt kun je een topic starten, waar anderen vervolgens weer op kunnen reageren. Het is een schulden lotgenoten forum, niet gerelateerd aan welke instantie of organisatie dan ook. Om de anonimiteit en neutraliteit te garanderen voor alle bezoekers zijn er wel een aantal spelregels/huisregels waar je je aan moet houden. Een moderator houdt er toezicht op. Lees meer ...>>

Meer informatie over begrippen, regelingen of termen die in "schuldhulpland" voorkomen vind je hier. Lees meer ...>>